onsdag 28 januari 2009

Vackra blommor!

Visst är det härligt med alla vackra blommor som pryder allas hem, eller rättare sagt nästan allas. Inte hos mig! Det är mest torra strånkar i mina fönster =) Men de här vackra tulpanerna och de andra blommorna hittade jag hemma hos min mamma. Visst är det en vacker bukett!

Egentligen skulle jag nog faktiskt köpt en bukett till mig själv och fira att jag fått ett jobb. Visserligen bara tillfälligt men ändå. Tre månader! Jag mår som en prinsessa. Håller tummarna får alla som letar efter jobb. Det är en lyx att få gå till jobbet när man har varit hemma ett längre tag.

Ännu en vacker blomma. En orkide som blommar helt gudomligt vackert. Den har sällskap i fönstret av FEM till orkideer som alla blommar.




En amaryllis får bli modell på den sista bilden. Visst är den vacker den me?




Må så gott på Er allihopa!

Maria

måndag 12 januari 2009

En till blogg!


Det här med bloggande är himla inspirerande! På alla sätt. Både vad gäller det kreativa och det litterära. Därför tänkte jag att jag skulle ha en stickblogg. Inte något avancerat utan vi får se vad det blir. Jag tänkte sticka, fota och visa vad jag har gjort. Skulle någon vilja betala för nån halsduk så får vi väl se hur man löser det. Tänkte, som jag tidigare har skrivit om, att våga lite mer. Å det är ju ett bra sätt att börja på.


Vill Ni titta in (vilket jag hoppas att Ni gör) så är adressen dit:

Inom kort så kommer det att finnas fler halsdukar där och förhoppningsvis även lite andra saker.

En av mina favorithalsdukar inspirerad av våran förra granne Kerstin


Ha en trevlig och inspirerande vecka

Maria

tisdag 6 januari 2009

Hej Igen

Tänkte visa lite bilder, faktiskt! Vi har lånat en kamera och då måste man ju testa den. Och sen när vädret har bjudit på bra motiv så varför inte. Kallt och härligt så får man den här vackra vyn från vårt köksfönster. Tyvärr så bor jag inte DÄR!!

En vacker stuga



Matdags!


Ett helt bostadsområde

Vi har hela tre stycken fågelstugor! Den vackraste blev dock inte med på bild. Den i zink!! Fåglarna måste ju få sitt vad gäller vackra ting. Men jag är ingen hejare på vad de små stackarna ska äta. Så när våra kära vänner kom på besök över nyår så fick jag en liten instruktion i fågelmatning!! Nu har fåglarna fått både det ena och det andra, för som jag fick lära mig så äter inte alla fåglar samma mat. Och alla äter inte från mina fina hus utan de vill visst ha sin middag på backen. Hmm!

Denna vackra bild får avsluta dagens inlägg. Visst är det vackert?

En liten rönn i vinterskrud

Må så gott allihopa! //Maria

söndag 4 januari 2009

Nytt år och nya krafter!

Hej och god fortsättning på det nya året. Här har vi det ganska kallt, i morse visade temperaturen -22 grader!! Men åh så fint det är ute. Helgerna har trots det kalla vädret bjudit på en del utevistelse med pulka, bob och korvgrillning. Tillsammans med trevligt sällskap åt vi en mycket god trerättersmiddag. Mat smakar så gott tillsammans med goda vänner!

Förätten bestod av en liten sallad, med en varm tomatsallad och stekt hallomiost. Uppskattat av de flesta. Emil 4 år mumsade glatt. Sedan var det dags för varmrätt. Helstekt fläskytterfilé och kycklingfilé med en glaze på. Till det serverades en helt suverän potatiskaka på smördegsbädd och en gräddsås. Trots att vi var hur mätta som helst slank efterräten ned den med som var Pannacotta med hallon och choklad dekorationer.

Men nu är det en nytt år och ett nytt liv ( åtminstånne ett tag). Må så gott alla vänner.
// Maria