lördag 29 november 2008

Önskar Er en trevlig advent


Nu är det 1:a advent och jag vill önska alla Er som tittar in här en trevlig advent. Snart får vi tända första ljuset i adventsljusstaken och vänta på tomten. Må så gott alla vänner. // Maria


måndag 17 november 2008

Att våga....

Tänkte att jag skulle tillägna det här inlägget till personer som vågar. Vad de än nu vågar göra! I går var jag på en Må Bra Mässa, tror jag man skulle kunna kalla det. Många av de som ställde ut på mässan har tagit saken i egna händer och vågat och gjort något de trott på. Starta eget, säga upp sig eller kanske till och med att inte göra någonting och bara må bra utav det. Börja tillverka saker som andra människor betalar bra för. Detta gäller även flera av mina vänner. En del av Er känner säkert igen Er. Jag tycker att Ni är hur modiga som helst. Och framförallt DUKTIGA. Ni är bra på det ni gör. En del jobbar på ganska vanliga jobb, en del syr kläder, bakar, bloggar, fotograferar och en del vågar stå för sina åsikter och får betalt för det.

Jag hade också tänkt börja VÅGA, men jag vet inte riktigt med vad än! Det kanske finns någon liten sysselsättning över till mig. Något vågat?? Vad tror Ni?

Lite livsfunderingar från mig. Må så gott allihopa och VÅGA på.
Kram Maria

tisdag 11 november 2008

En bra bok....






..... passar alldeles utmärkt nu i höst/vintermörkret. Tänkte passa på att tipsa om två stycken bra böcker skrivna av Kajsa Ingemarsson.



Den första jag läste av hennes böcker var Lyckans Hjul. En bok om tre kvinnor och tre livsöden. Det enda som de tre kvinnorna Ellinor, Nina och Miriam har gemensamt är att de bor på samma gata. Ellinor, en nybliven jurist som är mammaledig med sitt första barn. Nina, en ensamstående frisör med en tonårsson och Miriam, en medelålders kvinna och hemmafru med en välskött trädgård. Med sina olika livssituationer kommer de i kontakt med varandra då en ny kvinna flyttar in på gatan. Denna kvinna som kallar sig Janina kommer att påverka deras liv mer än de tror eller vill erkänna. Ellinor, Nina och Miriam gör en resa tillsammans som berör dem alla tre.


Den andra boken, Inte enklare än så håller jag faktiskt på med nu. Boken handlar om Annika och Tommy. Gifta med två små barn som pusslar för att få till hämtningar och lämningar på dagis och det övriga familjelivet. Enligt deras vänner, en harmonisk och idyllisk situation. Kanske lite för harmonisk på risken till tråkig. En dag börjar en ny säljare på företaget där hon jobbar vilket kommer att förändra tillvaron för många.

Kajsa Ingemarsson skriver på ett sätt så att man inte vill sluta läsa. Det låter för banalt att säga att hon skriver enkelt men så är det. Hon skriver om sådant som man kan känna igen sig i och trots att det ibland är tråkiga livsöden får man sig ett gott skratt ibland. Jag kan varmt rekommendera dessa böcker och själv så tänker jag läsa de andra böckerna som hon har skrivit, bland andra Små citroner gula och På det fjärde ska det ske. Vill man inte köpa dem i bokhandeln eller på pressbyrån som pocket så finns de på Adlibris.com till mycket bra pris.
Så varför inte, tänd ett ljus kryp upp i favoritfotöljen med en skön filt och en bra bok. Trevlig läsning. Må så gott. Maria

lördag 1 november 2008

Alla helgonsdag....

Visst heter det väl så? Idag har jag och min man och de två små pojkarna varit och tänt ljus på kyrkogården. Det är så fint med alla ljus men på samma gång lite kusligt med tanke på vilket ställe det är. Sedan är det klart att det blir lite sorgligt då man skänker sina bortgångna anhöriga en tanke. De närmaste som dött har visserligen varit både gamla och sjuka men sorgen är ju lika stor för det.

Nu till något annat. Vi har äntligen fått Internet!! Är det inte konstigt att man kan känna sig lite utanför utan tillgång till Internet?! Man blir så lätt bekväm. Det är så lätt att skicka iväg ett mail till sina vänner istället för att slå dem en signal eller skicka ett vykort. Jag känner att jag MÅSTE bli bättre på att skicka vykort. Så bli nu inte förvånade om det dimper ner ett kort i brevlådan. Ska även försöka att lägga till lite bilder i min blogg. Det är ju alltid trevligt! Nu ska jag ge mig iväg på en liten tur i cyberrymden, leta lite jobb, läsa era bloggar och bara mysa omkring.

Må så gott.
Kram